CAD/CAM technika ​a laborban

Anatomikus fogpótlások készítése CAD/CAM technológiával. A koronák, hidak a mintakészítéstől a leplezésig a laborban készülnek, folyamatos ellenőrzés mellett.

TOVÁBB A MUNKALAPRA

Napjainkban a számítástechnika általánossá vált a fogtechnikában, és a munkák jelentős része digitális munkafolyamatokon keresztül készül el. Az Egressy Dental már 2005 óta foglalkozik CAD/CAM technológiás gyártással.

A CAD/CAM mint a fogtechnika leggyorsabban fejlődő ága, lehetőséget biztosít a koronák, hidak mellett telepszkópkoronák, csapcsonkok, felépítmények, anatomikus koronák elkészítéséhez, akár oral szkennerről kapott adatok alapján is. Az Egressy Dentalban a CAD/CAM technikával készülő fogpótlásokat a mintakészítéstől a leplezésig házon belül végezzük, folyamatos ellenőrzés mellett.

A számítógépes tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően a munkák utólag is visszakereshetőek és ellenőrizhetőek. A CAD/CAM munkákat két év garanciával vállaljuk, és certifikátummal ellátva szállítjuk. Munkánk során a 3Shape élvonalbeli tervezőszoftverét használjuk.

A fogászati technológiák fejlődésével a fogpótlásokban is megjelent a cirkónium anyag, amely az ipar más területein már régóta ismert volt. A gyártási technológia területén többféle eljárás ismert (manuális, illetve CAD/CAM rendszer), az Egressy Dentalban a legfejlettebb CAD/CAM technológiát használjuk, ami a komputeralizált gyártáson alapul. Tudjon meg többet a CAD/CAM rendszerünkről, kattintson ide!

A cirkon a legmagasabb esztétikai és funkcionális igényeket képes kielégíteni szemben fémvázakkal (fémkerámia korona). A cirkon használatával elkerülhető a fogászati allergia (pl. a gyakori fémallergia), illetve a koronaszélek szürke tónusa is. A cirkon anyag alapvetően a fényt nem engedi át, ezért alkalmas fém csapok vagy titán implantátum felépítményekre készült hidak, koronák készítésére is. Tudjon meg többet a cirkonról, kattintson ide!

Munkánk során a 3Shape élvonalbeli tervezőszoftverét, illetve a Wieland ZENO Star és DD Bio ZX2 tömbjeit használjuk.

A cirkónium leggyakoribb felhasználása a fogászatban:

Hidak és koronák vázaként (cirkonkerámia)

A CAD/CAM technológiával készült cirkon vázakra rétegezett kerámialeplezés kerül.

Anatomikus teljes cirkon koronák (ZenoStar)

Az általunk használt Zeno CAD/CAM képes a végeleges anatomikus formát teljes cirkonból előállítani, így nincs szükség külön kerámia leplezésre. A színeket és árnyalatokat festési technológiával érjük el. Az anatomikus cirkon korona előnyei: strapabíróság, teljesen homogén szerkezet, a porcelán leplezés lepattanása kizárt.

Egyéni kialakítású implantátum felépítmények

Egyre elterjedtebb a gyári titán felépítmények mellett a laborban előállított és egyedileg kialakított implantátum felépítmények készítése cirkóniumból. Mivel a cirkon hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a titán, ezért különösen ajánlott az implantológia területén is. Az általunk készített cirkon felépítmények számítógépes tervezese során egyedileg tudjuk meghatározni és kialakítani a tengelyeltérések, artikulációs viszonyok és ínyviszonyok tökéletes összhangját.

Primer teleszkóp koronák

Fogsor rögzítések esetén gyakran igényes és jó megoldásnak számít a teleszkópos elhorgonyzás. Hagyományos esetben a primer és szekunder teleszkópokat arany ötvözetből készítik öntési technológiával. Viszont ennél precízebb és költségkímélőbb – a jelenlegi aranyárak mellett – a CAD/CAM rendszerrel készült primer cirkon teleszkóp galván-arany szekunder koronával kombinálva. A cirkonprimerek végleges frézelését és polírozását vízhűtéssel ellátott frézgépben végezzük.

Kérdése van a technológiával kapcsolatban? Írjon nekünk: