CAD/CAM CoCr fémfaragás

Mint sok más iparágban a fogászatban is elkerülhetetlen a fejlődés, a számítógépes alkalmazások használata és az automatizáció. Ezek segítségével hosszú távon egyrészről egyedi termékek költséghatékony előállítása válik lehetővé, másrészről új típusú anyagok használata és új kezeléstípusok kerülnek előtérbe.

A CAD/CAM technikával előállított fémvázaknak mindazon előnye megvan, amit már a cirkónium dioxid pótlásoknál megismertünk, de ami a legfontosabb, hogy egy szinte hibátlan, ipari körülmények között előállított és ellenőrzött, előre gyártott alapanyaggal dolgozhatunk. Az ezzel a technikával készült fémváz bármikor reprodukálható.

A modern és optimált gépkinematika és a forgatótengelyek nagy állítható szögtartománya (30°) révén lehetővé válik a marás és köszörülés mind száraz mind nedves közegben, kiváló minőségben. Nem elhanyagolható szempont hogy a teljes gyártási folyamat dokumentált, adatai tárolhatók, bámikor visszakereshetők.

A hagyományos öntési technológiánál gyorsabb, feszültségmentes vázak minimalizálják a hibalehetőséget. A CAD/CAM faragásnál a WAK szám (hőtágulási együttható) stabil marad, így biztonságosan kerámiázható.

2020 januártól a hagyományos öntési technológia és a kemény tömbből CNC berendezéssel történő marás mellett bevezettük a piac egyik legújabb technológiáját, a szinterezési eljárással előállított CoCr vázakat. A digitális szkennelést és tervezést követően un. puha CoCr tömbből faragjuk ki a vázakat, majd argon gáz felhasználása mellett szinterezzük. Az így készült vázak anyaga homogénebb és pontosabb, mint az öntési folyamattal készülő, illetve gyorsabb, gazdaságosabb az előállítása, mint kemény tömbből történő faragás esetén.

Három CNC marógéppel, két szkennerrel és két tervező programmal (3Shape, Exocad) várjuk megrendelését.

A CAD/CAM fémfaragás előnyei:

– állandó, standard minőség
– lézeres szkennelés
– virtuális megmintázás

A fémfaragással elkerülhető:

– zsugorodás
– öntvényhiba
– lunkers-zárvány

Tesztelje az új technológiát!

Rendeljen három CAD/CAM fém koronát, és a negyediket ingyen kapja! Töltse ki az oldalon található űrlapot, és tesztelje laborunkat!*

Kérdése van a fémfaragással kapcsolatban? Írjon nekünk: