A laborról

Fogtechnikai laborunkban a szakképzett csapat munkáját professzionális eszközök és minőségi anyagok segítik. Az állandó fejlesztéseknek köszönhetően partnereink a lehető legprecízebb munkákat kapják – elérhető áron.

ISMERJE MEG TERMÉKEINKET

Innováció és elmélyült szaktudás

Fogtechnikánk neve immár 20 éve ismert és elismert a hazai szakmai körökben.

Azzal a céllal alapítottuk meg laborunkat, hogy fogorvos partnereink számára az implantációs fogpótlások legszélesebb körét biztosíthassuk. Azóta nem csak a beültetések lettek egyre népszerűbbek, de újabb és újabb protetikai megoldások is születtek, melyeket tapasztalt fogtechnikusaink naprakészen sajátítottak el megrendelőink legnagyobb örömére.

Magyarországon szinte egyedülálló raktárkészlettel rendelkezünk az itthon és a fogászati turizmusban leggyakrabban használt implantátumrendszerek protetikai termékeiből (felépítmények, analógok, lenyomati elemek), de kiterjedt kapcsolati hálónk révén az Európában megtalálható szinte összes rendszerhez tudunk kompatibilis protetikai megoldást biztosítani.

Az implantológia mellett rögzített- és kivehető pótlások, kombinált megoldások, betétek és gyönyörű héjkerámiák dícsérik kezünk munkáját Európa-szerte.

Fogtechnikai szolgáltatásainkról a Termékek menüpont alatt olvashat!

3Shape és Exocad rendszer a tervezéshez

Magyarországon az elsők között kezdtük el CAD/CAM technológiát alkalmazni, így ezen a területen már több mint 18 éves tapasztalattal a hátunk mögött teljesítjük megrendelőink kéréseit.

A cirkon és CoCr koronákat és hidakat CAD/CAM technológiával készítjük – évente több ezer tagot. Mivel a tervezés és a marás is házon belül történik, ezért igen rövid határidőkkel dolgozunk, ami különösen a külföldről beutazó páciensek ellátásában kulcsfontosságú.

Laborunkban két faragó gépet és négy színterkályhát is használunk. A cirkon munkáknál nem csak vázakat, hanem speciális multi layer többől anatómikus koronákat is faragunk. A fém vázakat és kombinált munkákat lézerszinter eljárással készítjük. Az ideiglenes koronákat pedig különböző színű PMMA-ból készítjük igény szerint.

Tökéletes munka minőségi anyagokból

​Minden munkához minőségi alapanyagot használunk, a legnagyobb gyártók termékeit. Az általunk használt anyagok minden esetben szigorú minőségügyi ellenőrzésen esnek át, hogy a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelhessenek. Az általunk használt anyagokról az anyagok menüpont alatt részletesen is olvashat.

Félreértésmentes kommunikáció elektronikus munkalapokkal

A laborunk számára címzett fogtechnikai munkalapok kitöltéséhez egy speciálisan erre a célra fejlesztett online felületet használhatnak partnereink. Az elmentett munkalapok visszakereshetők és ellenőrizhetők, státuszuk változása – azaz a megrendelt munka állapota – folyamatosan nyomon követhető. Ezáltal minimalizálni tudjuk az ebből fakadó félreértéseket, hatékonyabbá, precízebbé és átláthatóbbá válik az orvos-fogtechnikus kommunikáció.

Az online munkalapokról itt olvashat bővebb leírást.

Specialisták laborja

Megrendelőink egy része magas minőségben dolgozó kisebb rendelő, de mivel partnereink között van a fogturizmusban aktívan résztvevő többszékes, nagy klinika is, ezért az Egressy Dental laborjában állandó a készültség.

A munkalapok sokszor már a munka előtt beérkeznek, hála az online munkalapküldő rendszerünknek.

Az azonnali modellkészítést két, erre szakosodott fogtechnikus végzi, ZEISER modellkészítő rendszerrel.

A fémtechnikai munkákat 3 szakember kivitelezi, akik gondoskodnak arról, hogy a kombinált- és implantációs munkák, illetve a fémlemezek hibátlan alapot biztosítsanak a hidaknak és koronáknak.

A cirkon- és szinterezett CoCr hidakat és koronákat sok éves CAD/CAM tapasztalattal rendelkező munkatársaink készítik magas minőségben.A protetikai munkákat két fogtechnikusunk, a leplezéseket és préskerámiákat pedig három, több évtizedes rutinnal rendelkező kerámiás készíti.
A labor összehangolt munkájáért két laborvezető is felel, napi két műszakban, akiket komoly nemzetközi szakmai tapasztalataink miatt választottunk csapatunk élére.

Rugalmasságunk, kiszámíthatóságunk és problémamegoldó képességünk miatt a fogorvosok szívesen dolgoznak velünk, véleményükre, visszajelzésükre pedig mindig nyitottak vagyunk, hiszen minket is ez visz előre a folyamatos fejlődés útján!

„A fogtechnikával elégedett vagyok. A betegek is elégedettek, szépnek tartják a munkákat es elégedettek, hogy minden gyorsan elkeszül (itt Hollandiában minimum 2 hét más rendelőkben, mire kész a munka), mi tudjuk tartani az 1 hetet a labornak köszönhetően.” Dr. D.Sz.